nieuws

Nieuwe vleeswaren in supermarkt

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Jarenlang is er weinig geïnnoveerd in het assortiment vleeswaren in de supermarkt. Maar dat gaat veranderen. Vleeswarenfabrikanten ontwikkelen nieuwe producten die vooral inspelen op gezondheid en gemak. Daarnaast worden meer luxe, voorverpakte vleeswaren verwacht. Ook artikelen voor de verschillende eetmomenten van de dag krijgen extra aandacht.

SLAGERSWERELD – Jarenlang is er weinig geïnnoveerd in het assortiment vleeswaren in de supermarkt. Maar dat gaat veranderen. Vleeswarenfabrikanten ontwikkelen nieuwe producten die vooral inspelen op gezondheid en gemak. Daarnaast worden meer luxe, voorverpakte vleeswaren verwacht. Ook artikelen voor de verschillende eetmomenten van de dag krijgen extra aandacht.

Op het gebied van vleeswaren is al een aantal vernieuwingen op de markt. Zoals de voorverpakte vleeswaren voor Weight Watchers en de Megafit vleeswaren van AH die verrijkt zijn met omega-3. Trade manager Zwijnenberg van Meester Stegeman verwacht daarnaast een aantrekkende markt voor biologische en vegetarische vleeswaren en vleeswaren voor kinderen.

Zwanenberg Food Group noemt in het kader van de vernieuwingen de mini tapas spiesjes Pinchito en Bob de Bouwer magere boterhamworst. Het bedrijf wijst er op dat A-merken essentieel zijn om groei van de totale productgroep te bereiken. Momenteel wordt ook de markt voor light vleeswaren door een aantal merkfabrikanten ontwikkeld.

Fabrikanten geven aan dat de kansen voor luxe ,voorverpakte vleeswaren toenemen. Deze ontwikkeling wordt met name veroorzaakt door de inkrimping van medewerkers op de deli-afdelingen van de supermarkten. En omdat de consument, vooral in het weekend, meer luxe en verse vleeswaren wil, liggen hier volop kansen.

Zwijnenberg denkt dat in de toekomst de bedieningsafdeling vervangen wordt door een versmeubel met meer ruimte voor luxere vleeswarenconcepten. In het meubel met de voorverpakte vleeswaren zal vervolgens meer aandacht zijn voor innovatieve producten die vooral gericht zijn op gezondheid, genieten en gemak.

Reageer op dit artikel