nieuws

Nieuwe paaspiek verwacht voor supers

Slagersnieuws

DONGEN – De paasomzet van supermarkten zal dit jaar waarschijnlijk hoger zijn dan ooit.

DONGEN – De paasomzet van supermarkten zal dit jaar waarschijnlijk hoger zijn dan ooit.

Die voorspelling doet het GfK. Het onderzoeksbureau verwacht dat de omzet van supermarkten dit jaar rond Pasen uitkomt op 712 miljoen euro. De paasomzet stijgt in dat geval met 0,3 procent in vergelijking met vorig jaar, toen de omzet 710 miljoen euro bedroeg.
 
Uitbreiding
In 2008 is de paasomzet, mede door een forse uitbreiding van het assortiment (met name luxe eigen merken) fors gestegen. De omzet was met 710 miljoen euro 12 procent hoger dan in Pasen 2007 (634 miljoen).
Voor dit jaar wordt slechts een lichte omzetgroei verwacht, mede omdat de paasdagen meer thuis gevierd worden (minder vakantie/ horeca). 
 
Producten
Vooral de ontbijt- en brunch producten zoals paasbrood, voorgebakken brood, salades, maar ook verwenproducten als ijsdesserts, chocolade, nootjes, toastjes en kruidenboter worden met Pasen veel verkocht.
 
Week 5 en 6
De supermarktomzet groeide in de laatste 2 weken, na een sterke januari maand (+6 procent), slechts licht. In week 5 en 6 van 2009 was de omzetgroei van de supermarkten in vergelijking met vorig jaar ruim 1 procent, mede  doordat de waarde van de kassabon nog maar licht stijgt van 21,61 euro naar 21,81 euro.
Bron: distrifood

Reageer op dit artikel