nieuws

Nieuwbouw voor slager Ardon

Slagersnieuws

ZEVENBERGEN – Joke Ardon is blij dat ze volgend jaar weer in de Langenoordstraat komt te wonen, nog wel precies op de plek waar haar schoonvader Willem, man Ad en zoon Ivo de slagerij voerden.

Nieuwbouw voor slager Ardon

ZEVENBERGEN – Joke Ardon is blij dat ze volgend jaar weer in de Langenoordstraat komt te wonen, nog wel precies op de plek waar haar schoonvader Willem, man Ad en zoon Ivo de slagerij voerden.

De winkelstraat van weleer trekt haar. Hier begon beenhouwer Willem Ardon in 1916 zijn bedrijf. Hier deelde Joke lief en leed met haar inmiddels overleden man en met de kinderen, van wie Ivo het slagersmes overnam. ‘En diens zoon Auke barst ook van de ambitie. Dat vind ik nog het mooiste, vier generaties slager,’ laat ze BN De Stem weten

Maar Keurslager Ardon zit dus al een tijdje niet meer in de Langenoordstraat. Ivo zette de zaak voort aan de Zuidhaven. Het terrein kwam braak te liggen, bouwplannen werden ontwikkeld. En vorige week mocht wethouder Cors Punt een metertje of vier dieper de boor in de grond zetten. Want ook aan de veel lager gelegen Lage Wipstraat komen drie woningen. Joke Ardon heeft een appartement gekocht, exact daar waar haar man ooit de runderen in mootjes hakte. ‘En Ivo komt beneden me wonen. De Ardonnen zijn terug op de oude stek.’

Lees ook:
Langenoord steeds meer woonstraat (BN De Stem 18 mei 2010) 
Slager Overdevest maakt zelf gelardeerde runderlever (20 mei 2010)
Slagerij Boeve in modern jasje (17 mei 2010)
Erwin Wilbers neemt slagerij over (6 mei 2010) 
Slagerij Zeegers dertig jaar in Oss (3 mei 2010) 

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over slagers
 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel