nieuws

Nice to Meat belevert ook de luxe Chinees

Slagersnieuws

HAARLEM – De Chinese keuken bestaat uit meer dan babi panggang en foe yong hai. Zo werkt een toenemend aantal koks al met varkensvlees van het Iberico varken en Wagyu rundvlees, geleverd door de gebroeders Pouw van Nice to Meat.

Nice to Meat belevert ook de luxe Chinees

HAARLEM – De Chinese keuken bestaat uit meer dan babi panggang en foe yong hai. Zo werkt een toenemend aantal koks al met varkensvlees van het Iberico varken en Wagyu rundvlees, geleverd door de gebroeders Pouw van Nice to Meat.

Meer dan 115 jaar geleden startte Nice to Meat als een ambachtelijke slagerij. Dankzij de aantoonbare kwaliteit en stiptheid mocht Nice to Meat z’n specialiteiten al snel leveren aan bekende Amsterdamse hotels en restaurants.

De Chinese koks in Nederland komen nog veel te weinig buiten hun eigen keuken, stelt de Association of New Eastern Cuisine. Mede daardoor gaat de vernieuwing van de Chinese keuken en restaurants in Nederland nog te langzaam. Het beeld van de bami panggang met een biertje blijft bestaan. De nieuwe vereniging van onder andere Chinese restaurateurs, koks en sommeliers in Nederland, wil op verschillende manieren de vernieuwingen prediken en Chinese koks stimuleren nieuwe wegen in te slaan.

Van de 2500 Chinese restaurants in Nederland zijn er tot nu toe circa vijfhonderd écht vernieuwd.

 

Reageer op dit artikel