nieuws

Nederlandse slagers in de prijzen

Slagersnieuws

GOUDA – Veel Nederlandse slagers hebben prijzen gewonnen bij La Confrérie des Chevaliers. Zaterdag 20 maart heeft de prijsuitreiking plaatsgevonden in de Oranjerie te Roermond.

Nederlandse slagers in de prijzen

GOUDA – Veel Nederlandse slagers hebben prijzen gewonnen bij La Confrérie des Chevaliers. Zaterdag 20 maart heeft de prijsuitreiking plaatsgevonden in de Oranjerie te Roermond.

Slagers en traiteurs uit binnen- en buitenland sturen ieder jaar hun exclusieve producten in voor de internationale wedstrijd La Confrérie des Chevaliers. De tientallen hamsoorten, worsten en patés zijn onderhevig aan een strenge keuring op internationaal niveau. De producten worden beoordeeld op onder meer kleur, smaak, snijvlak, zenen en darm.
 

Douane

Naast Nederland, waren België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk vertegenwoordigd. ‘Aanmeldingen uit Israël en Canada, konden wij door douaneproblemen helaas niet ontvangen,’ stelt Antoine Hendrickx van de organisatie.

Tijdens het buffet is nog een speciale prijs uitgereikt. ‘Jac. Metsemakers, een van de grondleggers van onze Confrérie is ons in 2009 ontvallen. Gezien de grote verdiensten van Jac, hebben wij gezocht naar een mogelijkheid om zijn naam blijvend aan onze Confrérie te verbinden,’ aldus Hendrickx. ‘Een van de bokalen die wij jaarlijks uitrijken is de prijs voor het hoogste aantal Gouden medailles. Deze prijs heet vanaf nu de Jac Metsemakers – bokaal en is tijdens de feestavond door zijn vrouw Roos uitgereikt aan de winnaar, Karl Heinz Esser uit Erkelenz – Duitsland, met 51 gouden medailles.’

Overzicht Nederlandse winnaars:

VERDUURZAAMDE WORSTSOORTEN snijdbaar,  F.J.T. Gerritschen – Zevenaar
VERDUURZAAMDE WORSTSOORTEN smeerbaar,  J.B.A. van Broekhuizen – Balkbrug
RAUWE VLEESWAREN Verstegen-Cup,  G.B.W.v.d.Horst – Eerbeek
GEKOOKTE / GEBRADEN VLEESWAREN Epos-Cup,  S. Muilwijk – Ameide
PATÉ’S EN TERRINES,  A.M.H. Roumen – Melick
LEVERWORSTSOORTEN,  A.v.Baars – Deurne
GEKOOKTEWORST & VLEESPASTEI,  v.Zoggel – Berlicum
BARBECUEWORST,  Ron de Kwant – Nieuwendijk
BARBECUEWORST LEERLING,  Bart Kuilenburg – Neerijnen
GRILLWORST, E. v.Eijk – Bussum
 

Lees ook:
Internationale titels slager Van der Horst (26 maart 2010)
Internationale titel John van Broekhuizen (9 maart 2009) 
Prix D’Éxcellence voor slager Theo Carbijn  (24 februari 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Berichten over wedstrijden

Reageer op dit artikel