nieuws

Nederlanders hebben weinig interesse in vleesvervangers

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Twee van de drie Nederlanders vinden de smaak van vleesvervangers slechter dan die van vlees. Dat blijkt uit de Foodmonitor van Intomart GfK en Food for Food.

Nederlanders hebben weinig interesse in vleesvervangers

DOETINCHEM – Twee van de drie Nederlanders vinden de smaak van vleesvervangers slechter dan die van vlees. Dat blijkt uit de Foodmonitor van Intomart GfK en Food for Food.

Consumenten kregen twee vragen voorgelegd. Eerst werd gevraagd in hoeverre de consument overweegt om binnen nu en drie weken vegetarische vleesvervangers te kopen of te eten. Daarna werd gevraagd naar de smaak van vegetarische vleesvervangers in vergelijking met echt vlees.

En wat blijkt? Driekwart van de Nederlanders geeft aan (waarschijnlijk) geen vegetarische vleesvervangers te gaan kopen of eten de komende 3 weken. Vijftig procent is zelfs stellig hierin en zegt zeker geen vleesvervanger te kopen. Daarnaast geeft 67 procent van de consumenten aan dat de smaak van vleesvervangers in vergelijking met vlees slechter is.

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat de vleesvervangers nog een lange weg te gaan hebben naar acceptatie. Slechts elf procent van de consumenten geeft aan de komende drie weken zeker van plan te zijn vegetarische vleesvervangers te eten of kopen.

Er zijn echter wel aanzienlijk verschillen te zien in leeftijd, geslacht en opleidingsniveau.

Bekijk de volledige foodmonitor hier.

Reageer op dit artikel