nieuws

Nederlanders eten vaker buiten de deur

Slagersnieuws

AMSTERDAM – Nederlanders eten en drinken steeds vaker buiten de deur. In 2007 werd hieraan 18,9 miljard euro uitgegeven, een record.

Nederlanders eten vaker buiten de deur

AMSTERDAM – Nederlanders eten en drinken steeds vaker buiten de deur. In 2007 werd hieraan 18,9 miljard euro uitgegeven, een record.

 
In dit bedrag zijn onder meer de uitgaven aan eten en drinken in restaurants, kantines en pompwinkels opgenomen.
Dit maakte marktonderzoeker FoodService Instituut Nederland (FSIN) dinsdag bekend tijdens Horecavabeurs in de Rai Amsterdam. De belangrijkste reden voor de groei is dat veel consumenten niet meer alleen buiten de deur gaan eten ‘voor de gezelligheid’, maar het steeds vaker als een volwaardig alternatief zien voor thuis koken, aldus het FSIN.
 
Horeca
De totale omzet van eten en drinken buitenshuis steeg met 6,2 procent ten opzichte van een jaar eerder. Horecabedrijven verdienen het meest aan de behoefte van Nederlanders om buitenshuis te consumeren, hun omzet steeg in 2007 met 7,2 procent tot 13,5 miljard euro. Verder zijn ook de omzet bij bedrijfs- en schoolkantines (3,4 miljard euro) en de omzet van eten en drinken in zogenoemde gemakswinkels, zoals pompwinkels (2 miljard euro) in het totaalbedrag opgenomen.

Reageer op dit artikel