nieuws

‘Nederlander wil niet zonder vlees

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Nederlanders eten steeds minder vlees, maar willen absoluut niet zonder. Dat blijkt uit onderzoek van LEI van de Universiteit van Wageningen.

‘Nederlander wil niet zonder vlees

DOETINCHEM – Nederlanders eten steeds minder vlees, maar willen absoluut niet zonder. Dat blijkt uit onderzoek van LEI van de Universiteit van Wageningen.

Bijna één op de vijf Nederlanders gebruikt de hoofdmaaltijd vleesarm of vleesloos. Nog eens ruim twee op de vijf eet niet meer dan vier dagen in de week vlees. De LEI van de universiteit van Wageningen heeft een enquête gehouden waaruit blijkt dat er een verschuiving in het consumptiepatroon is.

Bijna 20 procent van de ondervraagden at in 2011 vleesarm of vleesloos. Van hen is een kwart vegetariër. De groep vleesminnaars – mensen die elke dag een stukje vlees eten bij de hoofdmaaltijd – is even groot: ook 20 procent.

Dat betekent tegelijk dat de vleesminderaars ‘light’ – die minimaal een dag in de week vleesloos eten – in Nederland een ruime meerderheid vormen. De laatste twee jaar is die meerderheid gegroeid van 69 procent naar 77 procent.
 
Ondanks de dalende tendens in het aantal vleeseters, wordt vlees door velen nog steeds beschouwd als een noodzakelijk onderdeel van de maaltijd. Een meerderheid van 63 procent reageert bevestigend op de stelling dat vlees de maaltijd compleet maakt.
 

Bekijk de publicatie:
http://www.lei.wur.nl/NL/publicaties+en+producten/LEIpublicaties/?id=1413

Reageer op dit artikel