nieuws

Nederlander spendeert relatief weinig aan vlees

Slagersnieuws

BRUSSEL – Nederlandse consumenten behoren in de EU tot de groep die relatief het minst uitgeeft aan vlees en vleeswaren.

Nederlander spendeert relatief weinig aan vlees

BRUSSEL – Nederlandse consumenten behoren in de EU tot de groep die relatief het minst uitgeeft aan vlees en vleeswaren.

Dat blijkt uit recente cijfers van het bureau Eurostat. Gemiddeld geeft de EU-consument 3,8 procent uit aan voeding (inclusief alcohol). In ons land ligt de percentage aanzienlijk lager, namelijk op 2,2 procent. Alleen de Zweden (1,9 procent) geven relatief nog minder uit. In de voormalige Oostblok-landen, zoals Roemenië, Letland, Litouwen en Bulgarije, legt vlees een groter beslag op het huishoudbudget. In Roemenië neemt het zelfs bijna 12 procent in.

 

Reageer op dit artikel