nieuws

Nederlander koopt meer kippenvlees

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Nederlandse consumenten hebben dit jaar tot en met de eerste septemberweek meer pluimveevlees gekocht dan een jaar eerder.

Nederlander koopt meer kippenvlees
De kans dat de NVWA besmet kippenvlees vindt, is volgens de pluimveesector niet zo groot.

DOETINCHEM – Nederlandse consumenten hebben dit jaar tot en met de eerste septemberweek meer pluimveevlees gekocht dan een jaar eerder.

Dat blijkt uit cijfers van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE), meldt het Agrarisch Dagblad. Tot en met de begin september lagen de huishoudelijke aankopen 8 procent hoger lagen dan in dezelfde periode vorig jaar.
In totaal kochten de Nederlandse huishoudens 73,7 miljoen kilo pluimveevlees. Ook namen de bestedingen toe, maar omdat de prijzen gedaald zijn, is deze toename met 4,5 procent minder sterk dan de stijging van het volume. Vorig jaar lagen zowel de bestedingen als het volume ook al hoger dan in 2007.

Pootvlees plust sterk
Vooral de consumptie van pootvlees steeg sterk, met 10,1 procent. Waarschijnlijk komt dit door de economische recessie. De consumptie van hele kippen en borstvlees steeg juist minder sterk dan het gemiddelde, de hoeveelheid borstvlees die werd gekocht, steeg met 6,2 procent. De uitgaven voor borstvlees stegen met 2,2 procent, terwijl 10,5 procent meer werd uitgegeven aan pootvlees.
 

Reageer op dit artikel