nieuws

Nederlaag slagers in worstoorlog

Slagersnieuws

MÜNCHEN – Slagers in de Beierse hoofdstad München hebben een nederlaag geleden in de Weisswurst-oorlog. Zij wilden de witte worst laten beschermen als typische specialiteit uit hun stad, maar de Duitse rechtbank voor patenten stak daar een stokje voor.

Nederlaag slagers in worstoorlog

MÜNCHEN – Slagers in de Beierse hoofdstad München hebben een nederlaag geleden in de Weisswurst-oorlog. Zij wilden de witte worst laten beschermen als typische specialiteit uit hun stad, maar de Duitse rechtbank voor patenten stak daar een stokje voor.

De rechters vinden dat ook slagers elders de worst als specialiteit uit München mogen verkopen. Zij stellen dat de originele Münchner Weisswurst een regionale, vooral Zuid-Beierse lekkernij is. In eerste instantie hadden de klagende slagers wel gelijk gekregen en waren recept en naam beschermd verklaard. Collega’s van elders hadden echter bezwaar aangetekend, melden Duitse media.

Rond de witte, in water opgewarmde worst bestaan veel (ongeschreven) regels. De worst mag alleen met zoete mosterd en de typische Brezeln (grote krakelingen) worden gegeten. De traditie wil ook dat de Weisswurst niet later dan om 12.00 uur op tafel komt. De fijnproever gaat daarbij niet met mes en vork aan de slag, maar hij zuigt de inhoud van de worst uit het vel.

 

Reageer op dit artikel