nieuws

Nauwelijks reclame voor biologisch vlees

Slagersnieuws

RIJSWIJK – Supermarkten adverteren vooral met kiloknallers industrievlees en zelden met biologisch vlees of vleesvervangers. Dat zegt de Stichting Varkens in Nood.

Nauwelijks reclame voor biologisch vlees

RIJSWIJK – Supermarkten adverteren vooral met kiloknallers industrievlees en zelden met biologisch vlees of vleesvervangers. Dat zegt de Stichting Varkens in Nood.

De stichting hield gedurende zes weken in de folders van dertien supermarktketens bij en turfde hoe vaak de ketens industrievlees, biologisch vlees en vleesvervangers aanprezen. Uit dat onderzoekje kwam naar voren dat in slechts 2 procent van de gevallen met vegetarische producten werd geadverteerd. Biologisch vlees stond in 6 procent van de advertenties.  Dirk van den Broek springt er in het onderzoek uit met relatief veel aanbiedingen voor biologisch vlees. De supermarktketen prees in 23 advertenties biologisch vlees aan. Andere ketens deden dit maximaal 4, 2 of zelfs geen enkele keer.

Een woordvoerster van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) betwist de conclusies. Volgens haar is het niet genoeg om alleen naar folders te kijken om tot evenwichtige conclusies te komen. ‘Relatief gezien, qua marktaandeel, wordt er juist meer reclame gemaakt voor biologisch vlees dan voor gewoon vlees door supermarkten.’

 

Reageer op dit artikel