nieuws

Nationaal Vleescongres: Meat the Future

Slagersnieuws

EDE – Vakblad Meat & Meal houdt op vrijdag 28 maart het Nationaal Vleescongres: ‘Meat the future’. Het evenement, dat plaatsvindt in Ede, zal ingaan op heersende en toekomstige trends in de markt.

Nationaal Vleescongres: Meat the Future

EDE – Vakblad Meat & Meal houdt op vrijdag 28 maart het Nationaal Vleescongres: ‘Meat the future’. Het evenement, dat plaatsvindt in Ede, zal ingaan op heersende en toekomstige trends in de markt.

Het congres bestaat uit een plenair deel en een drietal parallelsessies. ’s Ochtends zullen de sector en de markt onder loep worden genomen. Het plenaire gedeelte wordt afgesloten door commercieel manager retail Harold Rouweler (Enkco Foodgroup) die onder meer ingaat op het Fit & Good-programma en het verwerven van het Ik Kies Bewust-logo.

Gezondheid

De parallelsessies zijn opgedeeld in drie domeinen: maatschappij, marketing en productie. Onder meer Henny Swinkels praat daarin over maatschappelijk verantwoord ondernemen, nu en in de toekomst. Verder komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals eigen merken, vlees en gezondheid, dierwelzijn, High Pressure Processing en specifieke initiatieven als de Volwaard-kip (door Patrick Luhrmann van Jumbo).

De dag wordt afgesloten door een dierwelzijnsdebat onder leiding van dagvoorzitter Ronald Hiel (Schuttelaar en Partners). Enkele sprekers, waaronder Kamerlid Joop Atsma (CDA), hebben al toegezegd hieraan mee te werken.

Klik hier voor het hele programma en aanmelden

 

Reageer op dit artikel