nieuws

Multivac komt met nieuwe verpakking vleeswaren

Slagersnieuws

UTRECHT – Multivac presenteerde deze week op de Macropak een machine waarmee nieuwe verpakkingen voor vleeswaren kunnen worden gemaakt.

Multivac komt met nieuwe verpakking vleeswaren

UTRECHT – Multivac presenteerde deze week op de Macropak een machine waarmee nieuwe verpakkingen voor vleeswaren kunnen worden gemaakt.

Volgens de fabrikant levert de verpakking zowel voor fabrikanten als voor consumenten de nodige voordelen op meldt Elsevier Voedingsmiddelen Industrie. ‘De verpakking is gemakkelijk te openen door het grote lipje en evenzo gemakkelijk te verzegelen na opening’, aldus Tim Hage van Multivac.

Op gebied van productie levert de machine kostenvoordelen op vergeleken met klappackmachines, aldus Hage. ‘De begassing wordt geïnjecteerd in de verpakking, wat aanzienlijk minder gas kost. De restzuurstofwaarden in de verpakking zijn uitermate laag, tot 0,3 procent.’ De machine, die zo nieuw is dat deze nog niet in een Nederlandse fabriekshal staat, produceert circa 140 stuks per minuut. Volgens Hage zijn enkele prospects – namen wil hij niet noemen – zeer geïnteresseerd in het concept.
 

Reageer op dit artikel