nieuws

Moslims zamelen meer vlees in voor armen

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Moslims hebben tijdens het jaarlijkse offerfeest bijna 3150 kilo vlees ingezameld, dat is 950 kilo meer dan vorig jaar. Het vlees is bestemd voor daklozen en mensen met financiële problemen.

Moslims zamelen meer vlees in voor armen

DOETINCHEM – Moslims hebben tijdens het jaarlijkse offerfeest bijna 3150 kilo vlees ingezameld, dat is 950 kilo meer dan vorig jaar. Het vlees is bestemd voor daklozen en mensen met financiële problemen.

Het is de derde keer dat er tijdens het offerfeest landelijk vlees wordt ingezameld. Dat maken initiatiefnemers Cordaid en de Samenwerkende Moslim Hulporganisaties bekend. Driekwart van het vlees wordt verwerkt tot houdbare Turkse worsten en komt terecht in voedselpakketten van voedselbanken, laat Elsevier weten. De rest van het vlees wordt in zogenoemde offerfeestmaaltijden gestopt. Tijdens deze bijeenkomsten komen mensen samen die behoefte hebben aan gezelschap. Het vlees werd ingezameld in zestien steden. Via moskeeën werd opgeroepen om aan de actie deel te nemen.

Tijdens het islamitische offerfeest wordt een offer gebracht, in veel gevallen een schaap. In moslimlanden wordt het offer in drie stukken verdeeld, waarvan een stuk voor de familie, een ander stuk voor vrienden en een derde deel voor armen bedoeld is.

 

Reageer op dit artikel