nieuws

Morrisons neemt bedrijf Vion over

Slagersnieuws

WINSFORD – Vion Food UK heeft een verwerkings- en verpakkingsbedrijf voor varkens- en lamsvlees in het Britse Winsford verkocht aan supermarktketen Morrisons.

Morrisons neemt bedrijf Vion over

WINSFORD – Vion Food UK heeft een verwerkings- en verpakkingsbedrijf voor varkens- en lamsvlees in Het Britse Winsford verkocht aan supermarktketen Morrisons.

Morrisons hoopt het verpakkingsbedrijf in Winsford uit te breiden met een afdeling voor het rundvlees en de productie in het algemeen op te voeren. Om dat te bereiken wil de supermarktketen €440 miljoen in de vestiging investeren, meldt agd.nl.

Morrisons is de enige grote Britse supermarktketen met uitgebreide eigen productiebedrijven voor verse voedingswaren waaronder vleesfabrieken en bakkerijen. Ook heeft het bedrijf in al haar grote vestigingen een verse slagerij-afdeling.

De ruim 300 werknemers van de fabriek komen op de loonlijst van Morrisons. De productie van Vion zelf wordt naar andere Britse vestigingen overgeheveld. ‘Dat leidt tot grotere operationele efficiëntie en zorgt er ook voor dat de verpakkingsactiviteiten van Vion beter aansluiten bij de vraag van de markt,’ aldus Vion Food UK.

 

Reageer op dit artikel