nieuws

Mogelijk stakingen in vleessector op 22 juni

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Er breken op 22 juni mogelijk stakingen uit in de vleesindustrie.

DOETINCHEM – Er breken op 22 juni mogelijk stakingen uit in de vleesindustrie.

Dat zegt de FNV nu de leden het eindbod van de werkgevers massaal afwijzen. Op 17 juni besluit de bond met zijn leden definitief of er een ultimatum komt. Als dat zo is en werkgevers geven daar geen gehoor aan, dan kunnen 22 juni stakingen uitbreken. Tot die tijd zijn er nog diverse ledenvergaderingen en poortacties gepland, meldt Meat & Meal.

Eindbod
Een week geleden liepen de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor de sector vast na een eindbod van de werkgevers. De werknemers van Vion in Boxtel wezen het eindbod unaniem af. Ook in andere slachterijen waar FNV Bondgenoten het eindbod met zijn leden bespreekt, valt het bod van werkgevers niet goed en tonen de werknemers grote actiebereidheid.

Onbespreekbaar
Het loonbod van werkgevers van 1% per 1 juli noemen de mensen niet eens een bod. Maar ook de plannen om per 1 oktober volgend jaar nieuwe werknemers onder mindere voorwaarden aan te nemen, vindt men onbespreekbaar’, zegt John Klijn van FNV Bondgenoten.

Reiskosten
Dat de werkgevers niet bereid zijn de reiskostenvergoeding te verhogen, is velen een doorn in het oog. ‘De huidige regeling is nu zo slecht dat vele mensen er tientallen euro’s per maand op toe moeten leggen.’

Volgens Klijn zijn de leden bij Vion Boxtel bereid tot staken en roepen zij ook de andere vestigingen in het vlees op dit voorbeeld te volgen.

Reageer op dit artikel