nieuws

Mobiele slager trekt buurten in

Slagersnieuws

GENT – Slager Henk De Vlieger ziet met lede ogen aan hoe er meer en meer zelfstandige slagers verdwijnen. Met zijn mobiele slagerij trekt hij nu naar dorpen en buurten waar geen zelfstandige slagers meer zijn.

GENT – Slager Henk De Vlieger ziet met lede ogen aan hoe er meer en meer zelfstandige slagers verdwijnen. Met zijn mobiele slagerij trekt hij nu naar dorpen en buurten waar geen zelfstandige slagers meer zijn.  

‘Ik kreeg een idee en het is wat uit de hand gelopen, maar het werkt,’ laat de Belgische slager Het Nieuwsblad weten. ‘Ik kon een marktwagen op de kop tikken en ik bied een even mooi assortiment aan als in mijn slagerij in Mariakerke. Als de mensen iets speciaal willen, denk aan niertjes of hersenen, dan breng ik dat volgende week mee.’

De Vlieger staat niet op markten met zijn wagen. ‘Daar moet je om 7 uur zijn. Dat kan niet met mijn slagerij. Ik sta ’s morgens tussen 9 en 12.30 uur in Hansbeke en Lovendegem-Belsele, dorpen zonder slager. Vanaf 5 mei ga ik op donderdagvoormiddag op de Watersportbaan staan, samen met een kippen- en groenteboer. Op het pleintje waar de circussen staan. In die buurt is er geen slager. Wippelgem staat ook op mijn programma. Als er morgen een slager in Hansbeke komt dan vertrek ik. Ik wil mijn collega’s geen concurrentie aandoen. Ik toon dat een slager iemand is met vakkennis en vooral dat hij goede producten aanbiedt. Als je dat niet doet maak je vandaag geen schijn van kans om te overleven.’

 

Reageer op dit artikel