nieuws

MKB onderhandelt succesvol over prijs BUMA

Slagersnieuws

DEN HAAG – BUMA heeft de verhoging van de tarieven voor het draaien van muziek opgeschort. Dit na intensieve onderhandelingen tussen MKB-Nederland, VNO-NCW en de auteursrrechtenorganisatie.

DEN HAAG – BUMA heeft de verhoging van de tarieven voor het draaien van muziek opgeschort. Dit na intensieve onderhandelingen tussen MKB-Nederland, VNO-NCW en de auteursrrechtenorganisatie.

Dat meldt MKB Nederland op haar website. BUMA heeft besloten de tariefsverhoging beperkt te houden tot 2,4 procent, zoals het eerder overeenkwam. Half december stuurde BUMA facturen die in veel gevallen aanzienlijk hoger waren dan die van vorig jaar. Daarop volgde onderhandelingen tussen MKB-Nederland, VNO-NCW en BUMA. Met als gevolg dat de tariefverhoging beperkt bleef tot 2,4 procent, zoals eerder was afgesproken. Bedrijven die te veel hebben betaald, krijgen volgens MKB.nl het bedrag gecrediteerd.

 

Reageer op dit artikel