nieuws

‘Minder vlees tegen CO2-uitstoot helpt niet

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Puur minder vlees eten om de CO2-uitstoot terug te dringen, helpt niet. Dat schrijft het vakblad Meat & Meal deze maand.

‘Minder vlees tegen CO2-uitstoot helpt niet

DOETINCHEM – Puur minder vlees eten om de CO2-uitstoot terug te dringen, helpt niet. Dat schrijft het vakblad Meat & Meal deze maand.

Volgens diverse deskundigen draagt de vlees- en zuivelconsumptie wel bij aan het klimaatprobleem, maar is de rol die de Nederlandse consumptie daarin speelt, klein.

Andere
‘Het aandeel van de vleesconsumptie in de totale CO2-uitstoot is slechts vier procent en Nederland draagt daar slechts zeven procent van bij’, zegt directeur public affairs agri Paul Jansen van Vion. De rest van de achttien procent CO2-uitstoot, zoals genoemd in Marianne Thieme’s film Meat the Truth, komt volgens hem voor rekening van andere voedingsmiddelen dan pure vleesproductie.

‘Minder vlees eten zet geen zoden aan de dijk en als je al het matige van de consumptie overweegt, kijk dan naar de hele voedingsmiddelenindustrie en reken per categorie uit wat het aandeel is in de uitstoot’, aldus Jansen in Meat & Meal.

 

Reageer op dit artikel