nieuws

Minder varkensvlees, meer kip

Slagersnieuws

ZOETERMEER – Nederlanders aten in 2007 minder varkensvlees en meer vlees van de kip dan in 2006. Dat blijkt uit de voorlopige jaarcijfers die de Productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVE) gisteren bekendmaakten.

Minder varkensvlees, meer kip

ZOETERMEER – Nederlanders aten in 2007 minder varkensvlees en meer vlees van de kip dan in 2006. Dat blijkt uit de voorlopige jaarcijfers die de Productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVE) gisteren bekendmaakten.

De PVE denken dat de verschuiving vooral het gevolg is van de promotiecampagnes voor kippenvlees met de boodschap dat het lekker is, niet vet en er veel mee gevarieerd kan worden. Die campagnes worden in de toekomst nog steviger, want dankzij geld uit Brussel is het promotiebudget verdubbeld. Er werd in 2007 vrijwel evenveel vlees geconsumeerd als het jaar ervoor. Gemiddeld nam de Nederlander 18,7 kilo pluimveevlees tot zich. Geen record, omdat er minder kalkoenvlees werd gekocht.

Reageer op dit artikel