nieuws

‘Minder slagers en bakkers, maar met mooie toekomst

Slagersnieuws

BRUSSEL – De laatste vijf jaar is het aantal bakkers, slagers en viswinkels in Vlaanderen met 10 procent afgenomen. De daling is volgens Unizo Winkelraad niet zozeer te wijten aan faillissementen, maar vooral aan oudere zaakvoerders die de zaak stopzetten.

‘Minder slagers en bakkers, maar met mooie toekomst

BRUSSEL –  De laatste vijf jaar is het aantal bakkers, slagers en viswinkels in Vlaanderen met 10 procent afgenomen. De daling is volgens Unizo Winkelraad niet zozeer te wijten aan faillissementen, maar vooral aan oudere zaakvoerders die de zaak stopzetten.

In 2002 waren er 5.790 bakkers, 5.350 slagers en 640 viswinkels in Vlaanderen. Momenteel zijn er nog 5.200 bakkers, 4.800 slagers en 500 viswinkels. Een daling van 11.800 naar 10.500 in vijf jaar tijd dus, meldt Metrotime.be. Het marktaandeel van bakkers bedraagt 50 procent, dat van slagers 30 procent (vlees) en dat van viswinkels 15 procent. In 2002 was dat nog respectievelijk 54 procent, 33 procent en 18 procent. Volgens Unizo gaat het verschil naar supermarktketens, discounters en zelfstandige buurtsupers, omdat die alles onder één dak kunnen aanbieden, wat de gehaaste consument tijdsbesparing oplevert. Toch ziet de Belgische organisatie voor de bakkers, slagers en viswinkels een mooie toekomst weggelegd. ‘Jonge bakkers, slagers en viswinkels die hun vakmanschap voldoende vermarkten, wacht een mooie toekomst’, klinkt het in een persbericht. Unizo pleit wel voor meer marketing in opleidingen die naar deze zelfstandige beroepen leiden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel