nieuws

Minder salmonella op pluimveevlees

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Het percentage pluimveevlees dat besmet is met salmonella, is vorig jaar afgenomen. Dit blijkt uit de resultaten van de monitoring Salmonella van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE).

Minder salmonella op pluimveevlees
De prijs van pluimveevlees steeg het snelst.

DOETINCHEM – Het percentage pluimveevlees dat besmet is met salmonella, is vorig jaar afgenomen. Dit blijkt uit de resultaten van de monitoring Salmonella van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE).

In het vierde kwartaal van 2008 werd bij de bemonstering van pluimveekarkassen in slachterijen een besmettingspercentage van 5,4 procent vastgesteld. In hetzelfde kwartaal van 2007 bedroeg dit nog 8 procent. Bij de uitsnijderijen bleek 4,1 procent van het pluimveevlees besmet te zijn met salmonella. Dit is het laagst gevonden percentage sinds de start van de monitoring bij uitsnijderijen.

Reageer op dit artikel