nieuws

Milieukeur Keurslager Van Rijn

Slagersnieuws

BERKEL EN RODENRIJS – Vanaf deze maand is Keurslager Van Rijn gecertificeerd om uitsluitend varkensvlees met Milieukeur te verkopen.

Milieukeur Keurslager Van Rijn

BERKEL EN RODENRIJS – Vanaf deze maand is Keurslager Van Rijn gecertificeerd om uitsluitend varkensvlees met Milieukeur te verkopen.

Milieukeur varkensvlees is vooral lekker en mager. Om aan Milieukeur te voldoen moet niet alleen de slager, maar ook de leverancier van het vlees en de varkenshouders aan erg strenge eisen voldoen. De samenwerkende bedrijven belasten het milieu minder. De varkens krijgen de beste leefomstandigheden en worden niet meer gecastreerd.

Het grootste voordeel van de Milieukeur-certificering is dat de Keurslager nauw betrokken is bij het vlees dat hij inkoopt. Hij kiest daarmee voor smaak en gezondheid door het vlees uitsluitend te betrekken van Milieukeur-boerderijen uit de regio die ook ambachtelijk te werk gaan. De rustige, natuurlijke groei, de ruime behuizing en goede voeding van de varkens komt terug in de fijne smaak van het vlees.

 

Reageer op dit artikel