nieuws

Milieudienst checkt stroomverbruik slagerijen

Slagersnieuws

UTRECHT – De Milieudienst gaat in Zuidoost-Utrecht controleren of winkels wel op hun stroomverbruik letten.

Milieudienst checkt stroomverbruik slagerijen

UTRECHT – De Milieudienst gaat in Zuidoost-Utrecht controleren of winkels wel op hun stroomverbruik letten.

De Milieudienst brengt vanaf eind deze maand bezoekjes aan de meeste slagerijen, viswinkels en supermarkten in de gemeenten Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, Renswoude, Veenendaal, Vianen, Zeist en Wijk bij Duurstede.

Bedrijven zijn volgens de wet verplicht om energie te besparen, als de maatregelen binnen 5 jaar kunnen worden terugverdiend. Het gaat dan vooral om het afdekken van vrieskisten, die nu nog goed zijn voor 60% van het stroomverbruik.

 

Reageer op dit artikel