nieuws

Milieu maakt producten duur

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Door strenge milieu-eisen in de binnensteden zullen klanten meer moeten gaan betalen voor producten. Of ze staan straks voor lege schappen.

SLAGERSWERELD – Door strenge milieu-eisen in de binnensteden zullen klanten meer moeten gaan betalen voor producten. Of ze staan straks voor lege schappen.

Dat stelt secretaris Rogier Brinkhof van het Platform Detailhandel. Veel steden hebben plannen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Die plannen zorgen er echter voor dat vrachtwagens niet meer de stad in mogen om winkels te bevoorraden. De prijzen zullen stijgen volgens Brinkhof, omdat bedrijven hun wagenpark moeten gaan vervangen. ‘Dat kost handenvol geld en dat zal natuurlijk worden doorberekend aan de consument.’ Het Platform is vooral kwaad omdat iedere gemeente andere regels kan opstellen. Brinkhof: ‘Dat levert voor de winkelketens grote problemen op. In de ene stad mag een bepaalde vrachtwagen wel komen en in een andere stad weer niet omdat hij te vervuilend zou zijn.’

Reageer op dit artikel