nieuws

Meetjeslanderworst noviteit van slagerij Tom

Slagersnieuws

MALDEGEM – De Meetjeslanderworst is een noviteit van slagerij Tom in het centrum van de Maldegemse deelgemeente Donk in België.

Meetjeslanderworst noviteit van slagerij Tom

MALDEGEM –  De Meetjeslanderworst is een noviteit van slagerij Tom in het centrum van de Maldegemse deelgemeente Donk in België.

‘De worst wordt gemaakt volgens een traditioneel streekrecept’, legt de slager in Het Nieuwsblad uit. ‘Het is hetzelfde recept dat de slachter gebruikte toen de worst nog bij de mensen thuis werd gemaakt. Ik gebruik voor de worst het buikspek en de schouder van het varken. Alles wordt ook nog door de traditionele gehaktmolen gedraaid. Hoe droger de worst, hoe meer hij naar gezouten varkensvlees smaakt. Meetjeslanderworst is ideaal als aperitiefhapje, maar wordt ook gewoon in de boterhammendoos meegenomen naar het werk. De worst is zelfs al eens in soep verwerkt.’

Slagerij Tom is te vinden aan de Donkstraat 122 in Maldegem-Donk.

 

Reageer op dit artikel