nieuws

Meer slagers in actie voor Haïti

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Na Keurslager Jan Joosten komen meer slagers in Nederland en in België in actie om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

Meer slagers in actie voor Haïti

DOETINCHEM – Na Keurslager Jan Joosten komen meer slagers in Nederland en in België in actie om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

Keurslager Jan Joosten in Barneveld, tevens columnist van Vleesmagazine, maakte maandag al bekend een actie te zijn gestart. Hij stort het aankoopbedrag van elke 50e klant op Giro 555.

10 voor Haïti
Slager Matla in Den Haag heeft meegedaan aan de actie ’10 vingers in de lucht = 10 euro voor Haïti. Hierbij maak je met je telefoon of digitale camera een foto van jezelf en iedereen in je omgeving, met 10 vingers in de lucht. De foto kan worden gemaild naar info@10voorhaiti.nl waarna de foto direct verschijnt op de website www.10voorhaiti.nl.

Zo beloven de mensen op de foto binnen 24 uur 10 euro over te maken op Giro 555.
De foto van slager Matla is te zien via deze link.

Collectebus
Keurslager Dalhuisen in Deventer heeft een collectebus namens een klant op de toonbank gezet. De klant adopteerde enkele jaren geleden zelf een dochter uit Haïti en wil zo geld inzamelen.

SOS-Haïtiburgers
Keurslager Bart in het Belgische Zoersel zamelt geld in met de verkoop van SOS-Haïtiburgers. Twee van deze hamburgers kosten vijf euro. Dit bedrag wordt integraal gestort op het rekeningnummer van het Rode Kruis in België.

De SOS-Haïtiburger is een burger van kalfsgehakt met een laagje jonge Beemsterkaas in de vorm van een hartje.

‘Toen we het nieuws over de aardbeving op televisie zagen, werden we even stil’, zegt slager Bart Van Dijck in Het Nieuwsblad. ‘We wilden onmiddellijk helpen, maar ik zag het niet zitten om alleen maar een collectebus in mijn zaak te zetten. Veel mensen lopen daar voorbij. Mijn vrouw kwam toen op het idee om speciale hamburgers te maken voor Haïti’, aldus de slager .

Volgens Van Dijck stapt bijna iedereen de winkel uit met de SOS-Haïtiburgers. ‘Ik heb honderden burgers gemaakt en ze vliegen de deur uit.’

Varkenskoppen
In Brasschaat is de jaarlijkse opbrengst van de varkenskoppenverkoop naar de slachtoffers van de beving in Haïti gegaan. Al meer dan tweehonderd jaar wordt een varkenskoppenverkoop gehouden in de kerk van Sint-Antonius. De verkoop bracht 470 euro op.

Heeft u ook een actie voor Haïti? Laat het ons weten, dan maken wij er melding van op deze website

Lees ook:
Slager Jan Joosten in actie voor Haïti (18 januari 2010)

Reageer op dit artikel