nieuws

Meer omzet ondanks minder ruimte

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Keurslager Henk Elings in Wageningen heeft sinds eind september een totaal vernieuwde winkel. Ondanks het feit dat de toonbank iets kleiner is dan in de oude zaak plust Elings gemiddeld met 15 procent.

SLAGERSWERELD – Keurslager Henk Elings in Wageningen heeft sinds eind september een totaal vernieuwde winkel. Ondanks het feit dat de toonbank iets kleiner is dan in de oude zaak plust Elings gemiddeld met 15 procent.

Door de zaak in spiegelbeeld te herbouwen worden de meters nu veel beter benut. Er is meer werkruimte achter de toonbank en de oude dode etalagehoek werd vervangen door een moderne ronde traiteurtoonbank. Daardoor is de maaltijdenpresentatie sterk verbeterd en de omzet gegroeid. Achter in de winkel werd een kookeiland gerealiseerd en een steamer geplaatst. Voor de toonbank staan nu ook een kleine diepvries en een zelfbedieningsmeubel. Vooral het laatste meubel genereert veel extra omzet. Elings:’Je moet de klanten heel duidelijk uitleggen dat ze zelf moeten pakken. Dat zijn ze bij ons namelijk niet gewend. Maar ze hadden het gauw door en dat levert een onverwacht grote omzetplus op. Daarnaast sta ik versteld van de effecten van een speciaal voor ons bedrijf ontworpen verlichtingsplan. De winkel knalt er nu uit en dat was vroeger heel anders.’ KMI-Smeva is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Reageer op dit artikel