nieuws

Meer nadruk leggen op smaak en kwaliteit biovlees

Slagersnieuws

WAGENINGEN – Bij communicatie en promotie van biologisch vlees moet meer gewezen worden op de goede vleeskwaliteit die een gevolg is van de dierenwelzijnsmaatregelen.

Meer nadruk leggen op smaak en kwaliteit biovlees

WAGENINGEN – Bij communicatie en promotie van biologisch vlees moet meer gewezen worden op de goede vleeskwaliteit die een gevolg is van de dierenwelzijnsmaatregelen.

Dat concludeert student Frederike Vermeer in een studie naar de communicatie en promotie rond biologisch vlees. De studie werd gedaan in opdracht van de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw. Door meer nadruk te leggen op de smaak en de kwaliteit van het biologisch geproduceerde vlees zal de communicatie effectiever zijn, is de verwachting. Tot nog toe wordt in de promotie en communicatie juist het welzijnsaspect en de biologische productiemethode benadrukt.

Door meer nadruk te leggen op de smaak en de kwaliteit van het vlees worden ook de zogenoemde light users beter bereikt. Light users zijn de gebruikers die niet structureel, maar slechts af en toe biologisch vlees aankopen. 

Reageer op dit artikel