nieuws

Meer dan 700 vleeswarenproducten bij Eurobeef

Slagersnieuws

KORTRIJK – Ruim 200 deelnemers laten meer dan 700 ambachtelijk vervaardigde vleeswarenproducten beoordelen tijdens de Eurobeef Vakwedstrijden. Dit jaar van zondag 22 tot en met woensdag 25 maart in Kortrijk Xpo.

Meer dan 700 vleeswarenproducten bij Eurobeef

KORTRIJK – Ruim 200 deelnemers laten meer dan 700 ambachtelijk vervaardigde vleeswarenproducten beoordelen tijdens de Eurobeef Vakwedstrijden.  Dit jaar van zondag 22 tot en met woensdag 25 maart in Kortrijk Xpo.

De wedstrijden worden elke twee jaar georganiseerd ter gelegenheid van de vakbeurs Meat & Fresh Expo. De deelnemers komen niet alleen uit België. Opvallend is dat een kwart van de deelnemers bestaat uit leerlingen.

Producten worden onderverdeeld in twaalf verschillende rubrieken, van sierschotels tot gekookte en rauwe hammen, vleeswaren, patés en bereide gerechten. Naast een diploma en medaille ontvangen de kandidaten ook de beoordelingsformulieren van de jury met tips om hun producten verder te perfectioneren. De deelnemers die de hoogste score behalen in zes verschillende rubrieken krijgen een Oscar. Op maandag 23 maart nemen de 15 kandidaten het op tegen elkaar én tegen de tijd om Het Gouden Mes.

In de lift

Het grote succes van deze vakwedstrijden noemt de organisatie een weerspiegeling van de dynamiek van de branche en het vertrouwen in de toekomst. Het slagersberoep behoort nog steeds tot één van de knelpuntberoepen. Toch ziet Daniel Tytgat van de Slagerijschool Ter Groene Poorte Brugge een stijging van het aantal leerlingen.’Het beroep van slager zit duidelijk in de lift. De waardering voor het vak is groter geworden.’ Voor elke slager die afstudeert kan Ter Groene Poorte drie of vier plaatsen aanbieden. ‘Er is nog heel wat werk aan de winkel, maar de toekomst ziet er goed uit voor de ambachtelijke slager.’

Voor meer info over de vakwedstrijden: www.meat-fresh.be

 

Reageer op dit artikel