nieuws

Meer Braziliaanse kip naar Nederland

Slagersnieuws

ROTTERDAM – De Nederlandse invoer van Braziliaans pluimveevlees is in de eerste helft van 2009 met ruim 55 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder.

ROTTERDAM – De Nederlandse invoer van Braziliaans pluimveevlees is in de eerste helft van 2009 met ruim 55 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS, meldt het Agrarisch Dagblad. In de eerste helft van dit jaar werd 28.000 ton pluimveevlees uit Brazilië ingevoerd. ‘Bevroren, ontbeend vlees uit Brazilië werd afgelopen half jaar aangeboden voor € 2,06 per kilo’, licht Henk Hulsbergen van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) toe.

Herkomst
De totale import bleef gelijk, wat wijst op verschuivingen in de herkomstlanden. Pluimveevlees kwam minder vaak uit België en Duitsland, maar het Verenigd Koninkrijk exporteerde meer naar Nederland. De uitvoer steeg in de eerste helft van 2009 met 0,3 procent tot 371.000 ton. Ook hier waren duidelijke verschuivingen. Naar traditionele exportbestemmingen als het Verenigd Koninkrijk en Duitsland werd minder uitgevoerd, terwijl de export naar derde landen juist toenam.

 

Reageer op dit artikel