nieuws

McDonald’s opent vleesfabriek in Ierland

Slagersnieuws

WATERFORD – McDonald’s bouwt een fabriek voor de productie van hamburgers in Carroll’s Cross bij Waterford in Ierland.

McDonald’s opent vleesfabriek in Ierland

WATERFORD – McDonald’s bouwt een fabriek voor de productie van hamburgers in Carroll’s Cross bij Waterford in Ierland.

De fabriek moet de circa 40.000 ton Iers rundvlees verwerken die McDonald’s jaarlijks in Ierland inkoopt. McDonald’s neemt ongeveer een tiende af van de totale Ierse rundvleesproductie. Dat is goed voor één op de vijf verkochte hamburgers van de keten in Europa. Het vlees wordt nu eerst verscheept naar Groot-Brittannië, maar de fastfoodketen wil de hamburgers voortaan zelf fabriceren in Ierland.

De nieuwe vestiging, die voor tien procent wordt gesubsidieerd door de staat, gaat in eerste instantie aan 65 mensen werk bieden. Het bedrijf heeft tegelijkertijd een nieuw contract getekend voor de levering van 18.000 ton rundvlees per jaar met Dawn Meats. De rest van het vlees is onder meer afkomstig van de vleesbedrijven Kepak en AIBP.
 

Reageer op dit artikel