nieuws

Marqt: nieuwe vers supermarkt

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – De eerste vestiging van de nieuwe keten van verssupermarkten Marqt opent na de zomer de deuren in Amsterdam.

SLAGERSWERELD – De eerste vestiging van de nieuwe keten van verssupermarkten Marqt opent na de zomer de deuren in Amsterdam.

De initiatiefnemers mikken op klanten met een passie voor eten.’Daarmee willen we ons onderscheiden ten opzichte van de traditionele supermarkt. We willen een totaal ander assortiment aanbieden.’ Dat zegt Quirijn Bolle, geestelijk vader van de Marqt-formule in een gesprek met dagblad De Telegraaf.
De supermarktketen richt zich in eerste instantie op de Randstad, maar bij gebleken succes volgt expansie naar andere delen van Nederland.

Ontslag Ahold
Bolle gelooft in het concept. Hij nam ontslag bij Ahold in New York om het project op te zetten. Marqt heeft een netwerk van vijftig tot tachtig boeren, die een deel van het assortiment gaan leveren. ‘Maar we worden nadrukkelijk geen boerderijwinkel. We willen louter topproducten die met passie worden geproduceerd en in een aantal gevallen komen die nu eenmaal rechtstreeks van de boerderij’, aldus Bolle.

Buitenlands assortiment
Volgens de supermarktman komen er echter ook veel buitenlandse producten in de winkel. ‘Ook hier houden we de kwaliteit scherp in de gaten. Daarvoor houden we hoge standaarden aan. Nee, we zijn niet per se een biowinkel, maar richten ons op de consument die puur iets koopt op smaak.’

Reageer op dit artikel