nieuws

Marktaandeel biologisch vlees boven 2 procent

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Het marktaandeel van biologisch vlees steeg vorig jaar van 1,9 tot 2,2 procent. Dat blijkt uit jaarcijfers van Biologica.

Marktaandeel biologisch vlees boven 2 procent

DOETINCHEM – Het marktaandeel van biologisch vlees steeg vorig jaar van 1,9 tot 2,2 procent. Dat blijkt uit jaarcijfers van Biologica.

De totale consumentenbestedingen aan biologisch vlees stegen met 17,8 procent tot € 57,6 miljoen. Vooral de verkoop van kip en ander gevogelte steeg sterk, hoewel rundvlees nog altijd het grootste aandeel heeft. Opvallend is dat de omzet van biologische vleeswaren sterk gestegen is met 32,6 procent. Dit komt mede door een bredere beschikbaarheid.

Bijna 62 procent van de omzet van biologisch vlees werd gerealiseerd in de supermarkten. Dat is nog altijd minder dan bij eieren, waarvan 80 procent daar werd gekocht. De omzet van biologische eieren steeg met 28 procent tot 15 miljoen euro. Het marktaandeel komt daarmee uit op 6,6 procent.

 

Reageer op dit artikel