nieuws

Marco van Strien bereikbaar met Keurslagerfiets

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – De Keurslagerij van Marco van Strien is tijdelijk slecht bereikbaar door een wegopbreking. Om geen klanten te missen heeft Van Strien hier iets op bedacht. De Keurslagersfiets

SLAGERSWERELD – De Keurslagerij van Marco van Strien is tijdelijk slecht bereikbaar door een wegopbreking. Om geen klanten te missen heeft Van Strien hier iets op bedacht. De Keurslagersfiets

Op de kruising een eindje voor de slagerij hangen grote borden aan de afzetting: ‘slagerij Marco van Strien bereikbaar met de Keurslagerfiets’. Rijd je verder de straat in dan kom je halverwege een aanhangwagen van Van Strien tegen. Onder een grote parasol staan zeven fietsen met een Keurslagervlaggetje. Met zo’n leenfiets kunnen klanten over het trottoir langs het opgebroken weggedeelte naar de slagerij fietsen. Van Strien: ‘Zo hoeven de mensen niet om te rijden.’

Frans Bauer
De slager kwam op het idee toen volkszanger Frans Bauer aangaf de slagerij te willen bezoeken. Op het feest ter gelegenheid van het 12,5 jarig jubileum van de slagerij en het 12,5 jarig huwelijk van Marco en Ine van Strien verzorgde Bauer een optreden. ‘Toen Frans zei dat hij vlees kwam halen, schoot het me ineens te binnen dat de weg opgebroken is. Vlug zocht ik naar een oplossing, want Frans Bauer moet de winkel toch ook kunnen bereiken?’ Fietsenmaker Jan Kimenai uit Dongen stelde meteen fietsen beschikbaar. Tot Koninginnedag is de weg opgebroken. Zolang de weg opgebroken is, kunnen de klanten gebruikmaken van de fietsen. Als beloning krijgen ze een bakje huissalade gratis.

Reageer op dit artikel