nieuws

MAQS en VanDrie winnen Vers Top 100

Slagersnieuws

ROTTERDAM – MAQSfood en VanDrie Group zijn als eerste geëindigd in de Vers Top 100. De winnaar werd vanochtend bekendgemaakt tijdens de opening van de versbeurzen Innofresh en Freshtec.

MAQS en VanDrie winnen Vers Top 100

ROTTERDAM –  MAQSfood en VanDrie Group zijn als eerste geëindigd in de Vers Top 100. De winnaar werd vanochtend bekendgemaakt tijdens de opening van de versbeurzen Innofresh en Freshtec.

MAQS en VanDrie kregen de award voor het Beter Leven kalfsvlees, dat is te bereiden in de magnetron. VanDrie ontving begin dit jaar het Beter Leven kenmerk. Daarna is de samenwerking tussen VanDrie en Maqs food van start gegaan. De VanDrie Group speelt met Beter Leven kalfsvlees in op de toenemende vraag van zorginstellingen naar voedingsmiddelen die makkelijk zijn klaar te maken en op een verantwoorde manier zijn geproduceerd. Onder de merknaam MAQSfood (Maqs staat voor More Attention to Quality & Service) besteedt de VanDrie Group veel aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo sloot het bedrijf een overeenkomst met de Dierenbescherming over hogere normen voor het welzijn van kalveren.

MAQSfood ontwikkelde samen met TNO en kruidenfabrikant Verstegen een procedé waardoor vlees, wild, kip en gevogelte mals blijven na verwarming, zonder chemische toevoegingen of methoden. Het verwarmen van het vlees kan met behulp van een combi-steamer, oven, grill, contactwarmte, hete lucht of zelfs met de magnetron.

Liemerse Lummel

Slagerij Gerritschen, een ambachtelijke slagerij/worstmakerij in Zevenaar, werd met het streekproduct de Liemerse Lummel 85e in de Vers Top 100. De Liemerse Lummel is een pittige, droge metworst, die in cadeauverpakking wordt verkocht samen met een ander Zevenaars streekproduct.

Bekijk de volledige uitslag

 

Reageer op dit artikel