nieuws

Mannen willen vlees

Slagersnieuws

AMSTERDAM – De stereotypen zijn bevestigd. Waar mannen voor een stevige biefstuk gaan, nemen vrouwen liever een blaadje sla.

Mannen willen vlees

AMSTERDAM –  De stereotypen zijn bevestigd. Waar mannen voor een lekker stukje vlees gaan, nemen vrouwen liever een blaadje sla.

Het is nu officieel bewezen dat mannen van vlees houden en vrouwen van groenten. Een groot Amerikaans onderzoek heeft dat aangetoond, meldt BBC News. Onderzoekers ondervroegen meer dan 14000 Amerikanen over hun voorkeuren betreffende voedsel. Eend, kalfsvlees en ham stonden zeer prominent op de menu´s van de mannen terwijl vrouwen voor wortelen en tomaten kozen. Desalniettemin was er ook een verrassende uitkomst; niemand had verwacht dat spruitjes en asperges populairder zouden zijn onder mannen. Het onderzoek richtte zich alleen op Amerikanen maar verschillende kleinere studies uit de hele wereld staafden ook al het stereotype beeld dat heerst over de voedselvoorkeuren van mannen en vrouwen. Een studie, gericht op 23 landen in Oost-Europa en Azië, wees uit dat overweldigend veel vrouwen kozen voor producten die zij gezond achtten. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat een verlept blaadje sla het bij hen wint van een malse biefstuk. 

 

Reageer op dit artikel