nieuws

Mannen Vakgroep Slagers (MVS) opgericht

Slagersnieuws

APELDOORN – Ruim 40 slagerondernemers hebben aangegeven interesse te hebben in de Mannen Vakgroep Slagers (MVS). Hiervan waren bijna 30 ondernemers donderdag 6 maart aanwezig bij de oprichting van MVS.

Mannen Vakgroep Slagers (MVS) opgericht

APELDOORN – Ruim 40 slagerondernemers hebben aangegeven interesse te hebben in de Mannen Vakgroep Slagers (MVS). Hiervan waren bijna 30 ondernemers donderdag 6 maart aanwezig bij de oprichting van MVS.

Tijdens de oprichtingsvergadering bij KMI Apeldoorn presenteerde voorzitter Henk van ’t Slot, Mirjam van Dootingh en Ton Lindeman namens de KNS de doelstellingen en het jaarprogramma van MVS. De nieuwe groep vormt een sectie van de KNS en bestaat uit slagerondernemers uit de detailhandel. Elkaar versterken, netwerken, samenwerken, kennisverbreding, beursbezoeken en kennis maken met verschillende bedrijven in binnen- en buitenland vormen de doelstellingen van de MVS. De Mannen Vakgroep Slagers vormt een platform voor slagerondernemers die lid zijn van de KNS. De contributie bedraagt € 150,- excl. BTW per jaar.

Rungis
Het eerstvolgende evenement van MVS vindt plaats op donderdag 27 maart. Op deze middag/avond wordt een bezoek gebracht aan La Bodega in Montfoort, importeur van Spaanse wijnen, delicatessen – waaronder hammen (Serrano en Ibérico) – en worstsoorten. Na afloop is er een proeverij. Op woensdag 18 en donderdag 19 juni is er een studiereis naar Rungis bij Parijs. Een nachtelijke kennismaking met de internationale versgroothandel waarbij de afdelingen Vis, Vlees, Ingewanden, Wild & Gevogelte, Kaas & Zuivel, Groenten & Fruit en (eetbare) bloemen worden bezocht. Verder staan bezoeken aan de foodafdeling van Galeries Lafayette en de delicatessenwinkels van Hédiard, Fauchon en Maison de la Truffe nabij de Madeleine op het programma.  Donderdag 4 september wordt een workshop georganiseerd met als thema ‘Worstmakerij’. Op donderdag 23 en vrijdag 24 oktober brengt MVS een bezoek aan beenhouwers en traiteurs in het centrum van Antwerpen. Verder worden buiten Antwerpen ook slagerijen bezichtigd.

Tijdens de oprichtingsvergadering werd al volop gediscussieerd over aandachtsgebieden en onderwerpen die de komende tijd aan de orde kunnen komen bij de MVS. Het koeltechnisch- en interieurbouwbedrijf KMI gaf tijdens de bijeenkomst een tweetal lezingen: ‘Wat komt er op uw af als u gaat verbouwen?’ en ‘Cijfers en Verbouwen’. Een rondleiding completeerde de bijeenkomst bij KMI Apeldoorn waarna alle aanwezigen te gast waren bij een diner in restaurant Sizzles te Apeldoorn.
 

Reageer op dit artikel