nieuws

Man aan tafel goed voor de lijn

Slagersnieuws

OTTAWA – Een man aan tafel is goed voor de slanke lijn. Zodra een man aanschuift, eet de vrouw minder.

Man aan tafel goed voor de lijn

OTTAWA – Een man aan tafel is goed voor de slanke lijn. Zodra een man aanschuift, eet de vrouw minder. 

Dat blijkt uit een recente studie in Canada, meldt Het Laatste Nieuws.

De onderzoekers bestudeerden 469 Canadese mannen en vrouwen in de cafetaria van een universiteit. Ze observeerden de voedingkeuzes, telden de calorieën van de maaltijden en noteerden het geslacht en het aantal mensen in het gezelschap.

Daaruit bleek dat mannen meer calorieën opnemen tijdens een maaltijd dan vrouwen, 716 in vergelijking 609 calorieën. Wanneer vrouwen samen met een man aten, namen ze slechts gemiddeld 552 calorieën op. Als ze lunchten met een andere vrouw loopt dat op naar 665.

Invloed
In een gemengde groep zal een vrouw minder eten in haar mond stoppen dan wanneer ze alleen met vrouwen aan tafel zit. Naarmate het aantal mannen van de groep toeneemt, daalt het aantal calorieën dat een vrouw opneemt.

‘Vrouwen in een groep kiezen voor grotere caloriebommen en hoe groter de groep, hoe meer ze eten.’ Vrouwen die met zijn drieën lunchen, nemen gemiddeld 650 calorieën op, bij vier is dat al 800. Bij de mannen blijkt dat het aantal mensen waarmee ze aan tafel zitten of het geslacht van hun gezelschap geen invloed heeft op de hoeveelheid eten.

Goede indruk
Onderzoekster Meredith Young denkt dat vrouwen aantrekkelijk willen lijken voor een potentiële partner tijdens het dineren. Uit een eerder onderzoek blijkt namelijk dat slanke vrouwen en degenen die minder eten aantrekkelijker gevonden worden. Mensen willen door de manier waarop ze eten een goede indruk maken. Als je minder eet, word je vrouwelijker voor mannen, ook geef je de indruk controle te hebben.’

Lees ook:
‘Rauw vlees eten is juist gezond’  (14 mei 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over diëten

 

Reageer op dit artikel