nieuws

Makro verbreedt rundvleesassortiment

Slagersnieuws

Makro/Lukas Klamer verbreedt en verdiept zijn rundvleesassortiment. Op die manier hoopt het bedrijf te voldoen aan de vraag naar onderscheidende producten uit de markt. Inkoper Jan Ebbers is de drijvende kracht achter de omvangrijke operatie. Slagerswereld sprak met hem.

Makro/Lukas Klamer verbreedt en verdiept zijn rundvleesassortiment. Op die manier hoopt het bedrijf te voldoen aan de vraag naar onderscheidende producten uit de markt. Inkoper Jan Ebbers is de drijvende kracht achter de omvangrijke operatie. Slagerswereld sprak met hem.

Het basisassortiment van Makro/Lukas Klamer bestaat uit het Zuid-Amerikaans Zebu of gekruist rundvlees. Dat vlees wordt alleen aangeboden in technische delen. Momenteel legt inkoper Jan Ebbers de laatste hand aan het verbreden en verdiepen van het rundvleesassortiment. Deze kwalitatieve opwaardering is het resultaat van gedegen marktonderzoek. Ebbers: ‘Regelmatig ga ik met onze horeca-adviseurs praten bij de afnemers om hun wensen te inventariseren. De bedrijven die bij ons kopen variëren van een steakhouse tot een sterrenrestaurant. We hebben geconstateerd dat ze op zoek zijn naar opwaardering van hun kaart. Daar haken we op in. Iedere afnemer kan bij ons nu de soort rundvlees kopen die het beste bij zijn bedrijfsfilosofie past.’

Lees meer over de operatie van Makro/Lukas Klamer in Slagerswereld nummer 15.

Reageer op dit artikel