nieuws

Makkelijker en goedkoper vlees voor Fransen

Slagersnieuws

PARIJS – De Franse consument laat steeds meer de duurdere stukken vlees liggen en koopt liever goedkoper en gemakkelijker te bereiden vlees.

Makkelijker en goedkoper vlees voor Fransen

PARIJS – De Franse consument laat steeds meer de duurdere stukken vlees liggen en koopt liever goedkoper en gemakkelijker te bereiden vlees.

De verkoop van hamburgers is de laatste vier jaar met ruim veertig procent omhoog geschoten en er worden ruim zeven procent meer worstjes verkocht, meldt de vee- en vleesorganisatie SNIV-SNCP in Boerderij.

Over de hele linie gezien kopen Fransen nu vijf procent meer aan bereide vleesproducten dan in 2008, waarbij vooral de hamburgers en gehakt het erg goed doen. ‘De consument wil goedkope producten, terwijl tegelijkertijd voor de vleesbedrijven de grondstoffen steeds duurder worden. Die ontwikkeling leidt er wel toe dat veel vleesbedrijven in de rode cijfers belanden’, tekent SNIV-SNCP daarbij aan.

Reageer op dit artikel