nieuws

LNV-ambtenaar wint prijs met varkensvleesbrief

Slagersnieuws

DEN HAAG – Beleidsmedewerker Renze Brouwer van het ministerie van LNV is de best schrijvende ambtenaar van 2009. Brouwer won met een brief aan een 12-jarige jongen uit Groningen die iets over varkensvlees wilde weten.

LNV-ambtenaar wint prijs met varkensvleesbrief

DEN HAAG – Beleidsmedewerker Renze Brouwer van het ministerie van LNV is de best schrijvende ambtenaar van 2009. Brouwer won met een brief aan een 12-jarige jongen uit Groningen die iets over varkensvlees wilde weten.

De brief schreef hij namens minister Gerda Verburg. De jongen wilde weten hoe hij uit de informatie op een etiket kon vaststellen of er in een bepaald product varkensvlees was verwerkt. De jury was unaniem van oordeel dat de brief van Brouwer de meest ‘burgervriendelijke’ was van alle inzendingen, meldt Meat & Meal.

Hij kreeg de Gouden Veer overhandigd, de wisseltrofee die aan de eretitel verbonden is. De schrijfwedstrijd, die in 2004 in het leven werd geroepen, werd vorig jaar ook door een ambtenaar van het ministerie van LNV gewonnen.

 

Reageer op dit artikel