nieuws

Lidl wil van 213 naar 400 winkels

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Lidl heeft forse uitbreidingsplannen. De discounter wil op termijn toe naar 400 supermarkten in Nederland. Nu heeft Lidl 213 vestigingen.

SLAGERSWERELD – Lidl heeft forse uitbreidingsplannen. De discounter wil op termijn toe naar 400 supermarkten in Nederland. Nu heeft Lidl 213 vestigingen.

Dat heeft vastgoedmanager H. Brands van Lidl tegenover het Friesch Dagblad gezegd. De Duitse discounter wil in elk verzorgingsgebied van zevenduizend tot tienduizend huishoudens in Nederland een filiaal openen.
Lidl is bezig aan een razendsnelle opmars in de Nederlandse supermarktwereld. Nog geen tien jaar geleden opende de Duitse supermarktketen zijn eerste supermarkt in Nederland. Als Lidl de doelstelling van 400 filialen realiseert, is het even groot als zijn grootste concurrent Aldi, die momenteel al 400 vestigingen heeft in Nederland. Alleen C1000 en Albert Heijn zijn dan nog groter dan de Duitse discounters.
Volgens Brands kijkt Lidl voortdurend naar mogelijkheden om uit te breiden. Zelfs de aanwezigheid van grote concurrent Aldi in een marktgebied is geen belemmering voor de vestiging van een nieuwe Lidl. ‘Dat kan prima. Het komt vaker voor dat een Aldi recht tegenover een Lidl is gevestigd.’

Dalend marktaandeel
Beide discounters maken ondanks de groeiambities een moeilijke tijd door. Volgens cijfers van marktonderzoeksbureau AC Nielsen daalde het marktaandeel van Lidl vorig jaar van 4,1 naar 3,8 procent, terwijl het marktaandeel van Aldi daalde van 9,7 naar 9,5 procent.Dat beide discountformules hard op zoek zijn naar nieuwe vestigingspunten, blijkt wel uit de oproep die op de website van zowel Aldi als Lidl is te vinden. De vastgoedtakken roepen grondbezitters of eigenaren van winkelpanden op, geschikte locaties te huur of te koop aan te bieden. Daarbij stelt Aldi hogere eisen dan Lidl. Aldi wenst minimaal honderd parkeerplaatsen en bouwkavels van minimaal 4.000 vierkante meter. Lidl neemt genoegen met vijftig parkeerplaatsen en 3.000 vierkante meter bouwgrond.

Reageer op dit artikel