nieuws

Leverworst slager Ten Hoff authentiek

Slagersnieuws

MUSSELKANAAL – Bouillon van varkenskop trekken en gebruiken voor de leverworst. In Musselkanaal doet Jan ten Hoff ( r ) dit nog op de ambachtelijke manier. Worstmaker Dick Prevoost assisteert hem.

Leverworst slager Ten Hoff authentiek

MUSSELKANAAL – Bouillon van varkenskop trekken en gebruiken voor de leverworst. In Musselkanaal doet Jan ten Hoff ( r ) dit nog op de ambachtelijke manier. Worstmaker Dick Prevoost assisteert hem.

Tussen de 75 en 100 kilo Groninger leverworst gaat wekelijks over de toonbank van de slagerij aan de Schoolstraat, waar Berend ten Hoff in 1932 de deuren van zijn eigen slagerij met worstmakerij opende. Al bijna 80 jaar is het recept ongewijzigd. 
 

Jan ten Hoff is inmiddels de derde generatie in het familiebedrijf. De 48-jarige slager staat vanaf 1990 aan het roer van het bedrijf. Worst en vleeswaren worden nog steeds gemaakt op basis van de oude recepten van toen, maar met de moderne technieken van nu. Dat geldt ook voor de ambachtelijk geproduceerde Groninger leverworst. Een product waar Ten Hoff, die wekelijks zo’n 450 klanten kan begroeten, trots op is. ‘De basis is al bijna 80 jaar hetzelfde en verklaart waarschijnlijk het succes,’ zegt Jan ten Hoff. ‘Een worst met een kenmerkende grijze kleur.’ 

Een reportage over de Groninger leverworst en slager Jan ten Hoff in Vleesmagazine van mei, dat deze week verschijnt.

Reageer op dit artikel