nieuws

Lesmateriaal slagerij op slagerindeklas.nl

Slagersnieuws

RIJSWIJK – Samen met Zorn Uitgeverij heeft Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb) vijf interactieve weblessen over de slagerij en vlees ontwikkeld.

Lesmateriaal slagerij op slagerindeklas.nl

RIJSWIJK – Samen met Zorn Uitgeverij heeft Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb) vijf interactieve weblessen over de slagerij en vlees ontwikkeld.

Via www.slagerindeklas.nl kunnen docenten deze lessen downloaden of gebruiken via een digibord. De website dient als verdieping op het bestaande lespakket Lekker Werk of als aanvulling op een themaweek in het schooljaar, aansluitend bij verschillende kerndoelen van het basisonderwijs.

De weblessen behandelen de onderwerpen:
1. De keten: van boerderij tot slagerij
2. Keurmerken vlees
3. Waar zit welk stukje vlees?
4. De ‘schijf van vijf’ en waarom is het belangrijk om vlees te eten?
5. Slagersvak – Wat gebeurt er in de slagerij en welke mensen werken er?

Het lespakket en de vijf weblessen zijn bestemd voor de groepen 6 tot en met 8 van het basisonderwijs. Steeds meer scholen weten de slager te vinden voor een educatief bezoek met de klas. Om slager en schoolklas te koppelen voor een dergelijk bezoek, is op www.slagerindeklas.nl een database opgezet waarmee een docent de dichtstbijzijnde (deelnemende) slager kan vinden en een afspraak kan plannen voor een leuk en educatief bezoek. Inmiddels bestaat de database uit ruim honderd deelnemende slagers. Dit aantal is snel groeiende.

Reageer op dit artikel