nieuws

Leontien van Moorsel boegbeeld verssector

Slagersnieuws

ZOETERMEER – De Week van het Ambacht wordt van 17 tot 25 april gehouden. Tijdens deze week, die voor het derde jaar op rij wordt georganiseerd, zijn er tal van activiteiten om mensen kennis te laten maken met de ambachten, opleidingen en beroepsmogelijkheden.

Leontien van Moorsel boegbeeld verssector

ZOETERMEER – De Week van het Ambacht wordt van 17 tot 25 april gehouden. Tijdens deze week, die voor het derde jaar op rij wordt georganiseerd, zijn er tal van activiteiten om mensen kennis te laten maken met de ambachten, opleidingen en beroepsmogelijkheden.

Dit keer verlenen bekende Nederlanders hun medewerking aan de Week van het Ambacht. Zo is oud-wielrenster Leontien van Moorsel het boegbeeld van de verssector.

Van Moorsel is dagelijks bezig met gezonde voeding. Van Moorsel: ‘Daar horen ook ambachtelijke producten bij. Michael en ik eten graag goed belegde broodjes en we halen dan ook altijd lekker vers beleg bij onze slager.’

Op meerdere fronten doet Van Moorsel regelmatig een beroep op ambachtelijke vakmensen. Dat is de reden waarom zij zich nu inzet voor deze beroepsgroep. De Week van het Ambacht is een initiatief van het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA), het UWV WERKbedrijf (nieuwe naam CWI, red.), en het Bedrijfschap Afbouw met het Servicepunt Ambachten. Daarnaast participeren kenniscentra SVGB en SVO.

 

Reageer op dit artikel