nieuws

Lekkerste Broodje 2008 bevat Livar kloosterham

Slagersnieuws

SCHIPHOL – Eenvoud, pure smaken en oer-Hollandse ingrediënten gaven voor de jury de doorslag om Pan Tappas de Fiesta uit te roepen tot het Lekkerste Broodje 2008 in de categorie Horeca. Het was voor de maker, Richard Theisen van HMS Host Schiphol, de tweede keer dat hij er met de hoofdprijs van door ging. Het broodje is belegd met Livar kloosterham.

Lekkerste Broodje 2008 bevat Livar kloosterham

SCHIPHOL – Eenvoud, pure smaken en oer-Hollandse ingrediënten gaven voor de jury de doorslag om Pan Tappas de Fiesta uit te roepen tot het Lekkerste Broodje 2008 in de categorie Horeca. Het was voor de maker, Richard Theisen van HMS Host Schiphol, de tweede keer dat hij er met de hoofdprijs van door ging. Het broodje is belegd met Livar kloosterham.

 
Het broodje een Pane Calzone is belegd met Livar kloosterham, kloosterspek en extra belegen boerenkaas. Daarnaast bevat het rauwkost, cress en peterselie. De kruidendip is op basis van boerenyoghurt gemaakt.
In 2001 won hij al eens met zijn creatie Slow (E)motion. ‘Daar hebben we er sindsdien 80.000 van verkocht’, aldus Theisen. ‘Ik hoop dat dit broodje ook zo´n succes wordt. Ik ben in elk geval heel erg gelukkig met deze prijs.’
Theisen maakte er voor de 25e editie van de vakwedstrijd veel werk van. ‘Het lastige bij het creëren is eigenlijk dat de Horecava in januari is. Groothandelaren en groenteboeren zijn dan vaak uitverkocht als je naar specifieke ingrediënten zoekt. Ik ben stad en land afgereden, want ik wilde alleen topproducten voor mijn broodje.’
Overige winnaars
De tweede en de derde prijs gingen allebei naar Café Diner Vlaanderen in Delft. Erwin van Oosten pakte de tweede prijs met Happy Sesame. Zijn collega en winnaar van vorig jaar, Ewout de Bruin, werd derde met Oosters Tintje.
 
 

Reageer op dit artikel