nieuws

Lekkerste Bal Gehakt van Roelof en Esther Ende

Slagersnieuws

UTRECHT – Roelof en Esther Ende uit Den Haag maken de lekkerste Bal Gehakt van Nederland. Dat werd op de beursvloer van de Slavakto bekendgemaakt.

Lekkerste Bal Gehakt van Roelof en Esther Ende

UTRECHT – Roelof en Esther Ende uit Den Haag maken de lekkerste Bal Gehakt van Nederland. Dat werd op de beursvloer van de Slavakto bekendgemaakt.

In Hal 1 van Jaarbeurs Utrecht werd het Haagse slagersechtpaar gisterenmiddag tot winnaar uitgeroepen. ‘Niet verwacht, maar wel gehoopt,’ liet Roelof Ende gelijk na de prijsuitreiking weten. ‘Al vier weken promoten we deze titelstrijd in onze winkel. Nu we gewonnen hebben, laat ik morgenochtend een extra wagen met vlees komen, zodat we veel kilo’s kunnen produceren de komende dagen. Ik verwacht een stormloop.’

Roelof Ende kan het nauwelijks bevatten. Links Huub Oudshoorn, in het midden Felix Wilbrink.

Visitekaartje

Felix Wilbrink, culinair journalist van De Telegraaf, overhandigde de prijs; een speciaal voor deze wedstrijd ontworpen glas-in-lood expressie. ‘Gehakt is het visitekaartje van de slagerij. Het is enorm belangrijk dat juist dit basisproduct van een hoge kwaliteit is, zodat de klant weet: ‘hier kun je binnenkomen’, aldus Wilbrink. De bal van Roelof en Esther Ende blonk uit met een voortreffelijke smaak en uitstekende beet.

De prijs voor de lekkerste Gehaktvariant van Nederland ging naar Keurslager Dijkstra uit Naarden. Hij zond een ‘donut’ gevuld met heerlijk gekruid gehakt in. Volgens de jury een topper die door zijn model aanslaat bij het koperspubliek. 

Keurslager Dijkstra uit Naarden produceerde de lekkerste Gehaktvariant van Nederland.

De jury, bestaande uit chef-kok Huub Oudshoorn en oud-winnaar Jan van der Hek, beoordeelde de inzendingen. ‘Het gaat om de lekkerste bal, niet om de mooiste,’ liet Oudshoorn zijn gehoor weten. De jury was in zijn algemeenheid tevreden over de kwaliteit en afwerking van de ingezonden producten van beide wedstrijdonderdelen. Ook bleek uit de mystery-aankoop en bacteriologische test door het Kwaliteit Bewakingsbureau voor Levensmiddelen (KBBL) dat alle producten voldeden aan de gestelde eisen.

Top drie Lekkerste Gehaktbal van Nederland
1. Keurslager Roelof en Esther Ende uit Den Haag
2. Slagerij Mourik en Zonen uit Krimpen aan den IJssel
3. Slagerij Buth uit Ooltgensplaat

Top drie Lekkerste Gehaktvariant van Nederland
1. Keurslagerij Dijkstra uit Naarden, gehakt donut
2. Keurslagerij Van Hest uit Goirle, Viandechipanne

3. Keurslager Roelof en Esther Ende uit Den Haag, het krokante gehaktbroodje
 

Deze vakwedstrijden worden al jaren door de KNS georganiseerd.

 

Reageer op dit artikel