nieuws

Leeuwarder Slagers Vereniging opgeheven

Slagersnieuws

LEEUWARDEN – De Leeuwarder Slagers Vereniging heeft deze week besloten zichzelf op te heffen. Het bestuur zet er een punt achter vanwege een gebrek aan nieuwe leden.

Leeuwarder Slagers Vereniging opgeheven

LEEUWARDEN –  De Leeuwarder Slagers Vereniging heeft deze week besloten zichzelf op te heffen. Het bestuur zet er een punt achter vanwege een gebrek aan nieuwe leden.

Op 10 december is het officiële einde, de vereniging bestaat dan op de kop af honderd jaar, meldt de Leeuwarder Courant. In de hoogtijdagen telde de vereniging ruim honderd leden. Tegenwoordig zijn dat er twintig, waarvan zeven actieve leden. Het slagersberoep is volgens voorzitter Klaas Bakker sterk veranderd. Iedere slager is lid van eigen belangengroepen. Zo is zijn zoon René Bakker lid van de Friese Ambachtelijke Slagers.

De vereniging was vroeger zeer actief als belangenbehartiger van de Leeuwarder slagers, maar haar rol raakte langzaamaan uitgespeeld. De leden betaalden de laatste jaren geen contributie meer, waardoor de kas opdroogde. Hoewel onontkoombaar, betreurt Bakker het besluit.

 

Reageer op dit artikel